/Talare

business model finance talare Lisa

Liza Nyberg /CEO, Collector Bank

Liza förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för bankverksamhet och det regulatoriska ramverk som omgärdar verksamheten. I Lizas tidigare uppdrag bl.a. som VD för mjukvaruföretaget Emric, Skandiamäklarna och Danske Banks hypoteksinstitut, har hon påvisat en stark förmåga att framgångsrikt driva tillväxt och förändring.

Patrik Göthin /Managing Director, Bambora

Patrik är idag Managing Director för Bambora, ett bolag som bildades för lite mer än tre år sedan genom en sammanslagning av 14 bolag. Han rekryterades som COO med uppgiften att driva integration och ansvara för uppbyggnaden av Bamboras operations. Under resans gång har Patrik även haft ansvar för Bamboras betallösningar för e-handel och är sedan november ytterst ansvarig för Bamboras verksamheter i Europa och Nordamerika. Innan Bambora så har Patrik bakom sig en tio år lång karriär på Vinge och Bain.

Tuva Palm /CTO & CPO, Nordnet

Tuva är både Chief Product Officer och Chief Technology Officer på Nordnet Bank. Hon rekryterades med uppdraget att ta Nordnet in i framtiden, omdefiniera finansiering och bygga nästa generations bank. Under hennes första 1,5 år på banken har hon lyckats omvandla banken till ett fullt utvecklat techföretag med fokus på UX och AI och lanserade produkter som Robosave.  Hon har en 20 år lång karriär inom teknik och product management hos företag som Klarna, Oracle, Appeal Virtual Machines, BEA Systems och Microsoft.

business model finance talare Robin

Robin Silfverhielm, Chief Digital Officer, Skandia

Robin har varit CDO på Skandia sedan två år tillbaka. Han har en bakgrund från Nasdaq OMX och har även varit nordiskt ansvarig för Distribution & Marketing in Financial Services på Accenture under många år. Han har arbetat med en kombination av affärsutveckling, systemutveckling och förändringsarbete. Hans fokus har legat på hur man möter kunderna på ett attraktivt och relevant sätt samtidigt som man optimerar kostnaderna internt. Robin brinner för att skapa rätt kundupplevelse och att bygga högpresterande och engagerade team.

business model finance talare Gunnar

Gunnar Berger, Head of Open Banking, Nordea

Gunnar leder en nordisk enhet som ansvarar för PSD2-compliance och som proaktivt omfamnar möjligheterna till en mer innovativ utveckling och tredjepartssamarbeten baserat på open banking. Gunnar har som målsättning att göra Nordeas öppna bankplattform till den viktigaste hubben för finansiella API-er i Norden, där kunder, tredjeparter och banker kan mötas för att utbyta data och samverka till mer omfattande och värdeskapande lösningar. Gunnar har en lång bakgrund inom banksektorn, särskilt med komplexa kundfall och utvecklingsprojekt.

business model finance talare Camilla

Camilla Dorvall /CIO, Collector Bank

Camilla är CIO på Collector Bank och är utbildad inom systemvetenskap och företagsekonomi på Göteborgs Universitet. Hon har tidigare varit IT-chef och CIO på Göteborg & Co. Hon har även haft ledande befattningar från bland annat IT-bolagen i Alfaskopkoncernen och erfarenhet från Svenska Konsultgruppen.

business model finance talare Sten

Sten Forseke /Grundare, Greater Than

Sten är en serieentreprenör som grundade Greater Than år 2004. Han har arbetat större delen av sin karriär inom bilteknikområdet. Han grundade Greater Than med visionen att göra bilar säkrare, miljövänligare och billigare och med Greater Thans senaste lansering av Enerfys digitala bilförsäkring är han på väg att skapa disruption bilförsäkringsvärlden. Han ser miljön som en ärvd dyrbar gåva som nuvarande generation måste ta hand om. Hans erfarenhet är att investeringar i miljövänliga åtgärder minskar driftskostnader och stärker konkurrensfördelen.

Jonas Hombert /Vd, Opti

Jonas är VD och medgrundare av Opti, den första robotrådgivaren i Sverige att få tillstånd från Finansinspektionen. Jonas startade Opti efter egna dåliga erfarenheter med bankerna, vilka lämnade honom med en djup tro på att även finansiella tjänster kan göras både ärliga, kraftfulla och vackra. Opti har idag en app med samma namn som låter användare få portföljrådgivning och hälsokolla sitt befintliga sparande. Innan Opti var Jonas VD och medgrundare av JayCut, som köptes av BlackBerry i 2011.

Daniel Rytz /produktchef robotrådgivning, Nordea

Efter 10 år som konsult och digital strateg i reklam- och kommunikationsbranschen var svaret inte helt självklart när Daniel 2015 fick frågan från Nordea om att där bygga nya digitala sparandetjänster. Speciellt eftersom han enligt egen utsago var helt ointresserad av ekonomi och finans. Idag är han en del av det team som ansvarar för att digitalisera storbankens rådgivningserbjudande. Ett uppdrag som bland annat innebär att ta hänsyn till ny lagstiftning, stökiga legacy-system och dessutom komplexiteten av att lansera i fyra länder! Daniel har en Master of Science i Datateknik från KTH med inriktning på Människa-Datorinteraktion och mjukvaruteknik.

business model finance talare Emelie

Emilie Andersson /COO & Co-Founder, Lysa

Emilie är entreprenör med bakgrund i juridiken. Innan hon var med och grundade den digitala portföljförvaltningstjänsten Lysa arbetade hon som advokat i Mannheimer Swartlings bank- och finansgrupp. Idag är hon operativt ansvarig för Lysa och brinner för att göra det enkelt att investera. Lysa har på drygt ett halvår fått fler än 4 000 kunder och förvaltar ca 400 miljoner kronor.

Erik Martin/Director, Cordial

Erik Martin har lång erfarenhet av att vara rådgivare för ledningsgrupper inom finans och försäkring kopplat till strategiska frågor, designa affärsmodeller och etablera transformationsplaner som säkerställer realisering av uppsatta mål. Erik har drivit stora och komplexa transformationer och brinner för att säkerställa en helhet och effektiv styrning i transformationer.

business model finance talare Lise

Lise Tormod /CEO, Cordial

Lise Tormod leder Cordials rådgivningsteam och har arbetat med affärsutveckling som rådgivare i en rad olika branscher och företag, i Sverige och internationellt i över tio år. Hon är en driven navigatör i komplexa transformationsarbeten och har tung meritlista som stöd till ledningsgrupper i jakten på morgondagens, banbrytande affärsmodeller.

Skriva din sökfras här och tryck enter